Atina'dan Ankara'ya balıkçı suçlaması
Yunanistan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne balık ihracatına yasak getirilmesini talep etti. Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türk balıkçıların Yunan karasularında avlandığını öne sürdü. Önlem alınması için AB'ye mektup yazdı. "Türk ürünleri AB pazarından men edilmeli" dedi.
Ankara ve Atina arasındaki "Ege tansiyonu"na şimdi de "balıkçılık krizi" eklendi. Yunanistan, Türkiye'nin Avrupa Birliği pazarına balık ürünü ihraç etmesini engellemek için harekete geçti. Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, konuyla ilgili AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'e bir mektup yazdı. Dendias mektubunda Türk balıkçıların Yunan karasularını ihlal ettiğini ve burada balık tuttuğunu öne sürdü. Türk ve Yunan Sahil Güvenlik gemilerinin Didim yakınlarındaki Bulamaç Adası'nda karşı karşıya geldiği bir olayı örnek gösterdi. Türk Sahil Güvenlik gemisinin Yunan gemisini taciz ettiğini ileri sürdü.
Yunan Bakan mektubunda, "Tekerrür eden bu uygulama tehlikeli bir güvenlik ortamı yaratmakta ve 'kaza' olasılığını artırmaktadır, bu da Ankara tarafından Yunanistan ile Türkiye arasında gerginliği tırmandırmak için kullanılabilir" dedi.
Dendias, AB'nin yasadışı, kayıtsız ve düzenlenmemiş balıkçılıkla mücadele yönetmeliğinin Türkiye için devreye sokulmasını ve Türk balıkçılık ürünlerinin AB pazarından men edilmesini istedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da Friedrich Merz’e şok! 328 sandalyeli koalisyondan 310 oy çıktı: İlk turda başbakan seçilemedi…
Venüs’e Ulaşamadı, Dünya’ya Düşecek! ‘Kosmos 482’ Kontrolsüz Şekilde Yaklaşıyor… Tahminler Belli Oldu: Türkiye de Risk Altında!
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!