hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atina'dan karasuları hamlesi mi? Ankara tepki gösterdi!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yunanistan karasuları tartışmalarını yine alevlendirdi. Atina, biri Ege Denizi, diğeri ülkenin Batısındaki İyon Denizi'nde iki yeni Deniz Parkı oluşturacağını açıkladı. Başbakan Miçotakis karasularını bu hamleyle genişleteceklerini söyledi. Deniz Parkı ilanı aynı zamanda nüfuz alanı olarak da değerlendiriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''DENİZ KORUMA ALANLARIMIZI YÜZDE 80 ORANINDA GENİŞLETECEĞİZ''

    Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye’nin tepkisi ve uyarısına rağmen biri Ege Denizi diğeri Yunanistan’ın Batısındaki İyon Denizi'nde iki yeni Deniz Parkı oluşturulacağını ilan etti. Atina’da düzenlenen Okyanuslarımız Konferansı’nda konuşan Miçotakis, oluşturulacak 2 yeni Deniz Parkı sayesinde, Yunanistan’ın karasularının üçte birinin deniz kirliliği ve kontrolsüz avlanmaya karşı koruma altına alınmış olacağını söyledi ve “Bu iki park sayesinde, deniz koruma alanlarımızı yüzde 80 oranında genişleteceğiz. Zararlı balıkçılık uygulamalarını yasaklıyor ve burada verdiğimiz taahhütleri izlemek ve uygulamak için yeni teknolojiler kullanıyoruz” diye konuştu.

    ''TÜRKİYE’NİN TEPKİSİ KABUL EDİLEMEZ''

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savunma Bakanı Nikos Dendias ise Skai televizyonuna demecinde, Türkiye’nin tepkisinin kabul edilemez olduğunu öne sürdü ve konunun önemini küçümsemeye çalıştı. Dendias “Antipaksoi adasında avlanacaksam, Türk Büyükelçisini arayıp izin mi isteyeceğim? Ege’deki deniz parkı, Siklad bölgesini kapsıyor. Türkiye istediğini söyleyebilir. Türkiye beğense de, beğenmese de Yunanistan’ın Ege’de hakları vardır” dedi.

    ANKARA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

    Yunan medyasında yer alan haritalara göre, Ege’de oluşturulacak deniz parkı, Atina yakınlarındaki Spetses adasından başlayarak, On İki Adalar bölgesindeki İncirli adasının açıklarına kadar, yaklaşık 45 adacık ve kayalıkları da içeren bir sahayı kapsıyor. Deniz parkı ilan, aynı zamanda bir nüfuz alanı olarak da değerlendiriliyor. Ankara bu ilan nedeniyle Atina'ya tepki göstermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow