Atina'dan tansiyonu yükseltecek hamle
Yunan basını, Yunan donanmasının yılın ilk tatbikatı için hazırlandığını yazdı. Basında "Yıldırım Hamlesi" ismiyle anılan tatbikatın, büyük bir seferberlik olduğu ifade edildi. Yunan basını, "Yıldırım" tatbikatı için 18 Ocak tarihine işaret etti.
Yunanistan, 2023'e girdikten kısa süre sonra Ege’de ilk askeri tatbikatını duyurdu. Yunan basınında yer alan haberlerde, Yunan Donanması’nın "Yıldırım Tatbikatı" için geri sayıma başladığı belirtildi.
Haberlerde, Ankara’nın saldırgan tavır içinde olduğu iddia edilirken tatbikatın da buna yanıt amacı taşıdığı belirtildi. Hamlenin provokasyonlara karşı güçlü bir yanıt olduğu vurgulandı. Harekat, büyük bir seferberlik olarak lanse edildi.
"Yıldırım Tatbikatı" kapsamında Yunan filosunun adalar üzerindeki hakimiyetinin teyit edileceğine dikkat çekildi. Tatbikata fırkateyn, denizaltı, uçak ve seçkin birliklerin katılacağı ifade edildi. Yunan basını, haberlerde harekatın senaryosuna ilişkin de detaylara yer verdi.
Enerji ve hidrokarbon platformları gibi asal hedeflerin korunmasına yönelik senaryolara özel önem verileceği belirtildi. Ayrıca tatbikat kapsamında düşman filosunun tamamen yok edilmesi ve bölgenin yeniden ele geçirilmesine yönelik senaryoların da icra edileceği yazıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!
Bir dönemin sonu: Warren Buffett “zamanı geldi” diyerek duyurdu: Yerine gelecek olan isim kim?
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…