Avustralya'da sıcaklık rekoru kırıldı
Güney yarım küredeki Avustralya'da 158 yılın en sıcak günü yaşandı. Kimi güneşte yumurta kırıp pişirdi, kimi de hayvanları serinletmek için seferber oldu.
Güney yarım küre ülkesi Avustralya'da haftasonu sıcaklıklar 40 dereceyi buldu. Güneydoğudaki Yeni Güney Galler eyaletinde, 158 yılın en sıcak günü yaşandı. Avustralya sahilleri ve havuzları doldu taştı. Avustralya'da yaşayanlar havanın sıcaklığını sosyal medyada capslerle mizahi bir dille anlattı. Bir kullanıcı şezlongda elinde içeceği ile kömüre dönmüş bir iskeletin fotoğrafını yayınlayıp 'Avustralya'da durum bu' mesajı yazdı.
Sıcak havada çalışmak zorunda olanlar da vardı. Görev başındaki bir polis ne kadar sıcak olduğunu anlatabilmek için bir video çekip internete koydu. Görev aracının üzerinde bir tavada yumurta kırıp güneşte pişirdi.
Hayvanlar da sıcak nedeniyle zor anlar yaşadı. Ülkenin sembolü koalalar için yetkililer seferber oldu. Bir koalanın su içmeye doyamadığı görüntüler sosyal medyada beğeni rekoru kırdı. Yavru kedi ve köpekler de nemli havlularla serinletilmeye çalışıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"