hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Yardımcısı Yıldız CNN TÜRK'e konuştu: Dava ABD'ye baskı oluşturacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'e yönelik soykırım suçlamasıyla Lahey'de açılan davada söz sırası Türkiye'deydi. İsrail aleyhine konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, CNN TÜRK'e özel açıklamalarda bulundu. Davadan İsrail aleyhine çıkacak sonucun ABD'de baskı oluşturacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YILDIZ: İSRAİL UYGULAMALARI KATLANILAMAZ HALE GELDİ

    İsrail'e yönelik soykırım suçlamasıyla Lahey'de açılan davada söz sırası Türkiye'deydi. İsrail aleyhine konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, CNN TÜRK'e özel açıklamalarda bulundu. Yıldız, "İşgalin yasadışılığını, işgal uygulamaların artık Filistin'de katlanılamaz hale geldiğini, Gazze'de ateşkes ilan edilmesi gerektiğini, Gazze'ye insani yardımların kesintisiz olarak sürmesine izin verilmesi gerektiği, İsrail'in Kudüs şehrinin, özellikle Doğu Kudüs'ün tarihsel statükosunun değiştirilmesine yönelik gayretlerinin başa çıkartılması, yasa dışı ilan edilmesi gerektiğini anlattık" dedi.

    Bakan Yardımcısı Yıldız CNN TÜRKe konuştu: Dava ABDye baskı oluşturacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YILDIZ: DAVA ABD'YE BASKI OLUŞTURACAK

    Yıldız, davadan İsrail aleyhine çıkacak sonucun Gazze'de katliamı durdurabileceğini aktardı. "ABD üzerinde baskı oluşturacak" dedi. Yıldız şöyle devam etti:

    "İnşallah buradan çıkarak istişari görüş, bence bir çok amaca hizmet edecek. Bunlardan bir tanesi tabi ki farkındalık. İsrail'e baskı, İsrail'in kayıtsız destekçisi ABD devletlerine baskı oluşturacak. Bence en önemlisi şu ana kadar Filistin devletini tanımamış bir çok ülkenin de Filistin devletini tanımasına vesile olacak diye düşünüyorum. Birinci derecede yapılacak olan İsrail üzerinde yeterli bakının oluşturulmasıdır. Bunun da araçları var. Uluslararası adalet kurumları vasıtasıyla bir baskı oluşturulması için İsrail'in keyfine bırakılmaması, uluslararası çerçeve ve garanti mekanizması kurulması... Bizce en somut öneri bu olacak."

    Bakan Yardımcısı Yıldız CNN TÜRKe konuştu: Dava ABDye baskı oluşturacak

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow