Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanlara Türkiye'den yardım eli

KAYNAKCNN TÜRK

Ramazan öncesi Türkiye'den birçok yardım kuruluşu Arakanlı Müslümanlara yardım eli uzattı. CNN TÜRK ekibinden Mehmet Şimşek ve Bilal Söyleyenoğlu, Bangladeş'te Arakanlı Müslümanlara dağıtılan yardımları görüntüledi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Açlık, yoksulluk, gün geçtikçe zorlaşan yaşam mücadelesi. Birçok Arakanlı Müslüman, geçtiğimiz yıllarda Myanmar'da uğradıkları saldırı ve işkencelerden dolayı komşu ülke Bangladeş'e sığınmak zorunda kaldı. Binlerce Arakanlı, bu sefer de yoksullukla mücadele etmeye başladı. Başta Kızılay olmak üzere Türkiye'den birçok yardım kuruluşu ramazan öncesi insani yardım dağıtıyor.

Bangladeşteki Arakanlı Müslümanlara Türkiyeden yardım eli

ÜLKENİN FARKLI NOKTALARINDA BULUNAN ARAKANLILARA UZUN YOLCULUKLAR SONUNDA YARDIMLAR ULAŞTIRILIYOR

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani yardım Vakfı personeli, ''Biz İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 2005 yılından beri Bangladeş'teyiz. Başkentin çeşitli bölgelerinde yüzlerce gıda paketi dağıtacağız ve bu gıda paketleriyle binlerce aileye ulaşacağız.'' dedi.

Başkent yakınlarında bulunan, Sultan Abdülhamit Han Kardeşlik Yetimhanesinde bulunan çocuklar da unutulmadı. Yetim minikler yapılan yardımların ardından Türkiye'ye teşekkür etmeyi unutmadı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Bangladeşteki Arakanlı Müslümanlara Türkiyeden yardım eli

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow