Biden yalanlanan iddiayı tekrarladı!
Amerikan Başkanı Joe Biden hastanelere saldıran İsrail’i savundu, Hamas’ın hastaneleri kullanarak savaş suçu işlediğini söyledi. Biden, bugüne kadar doğrulanmayan bir bilgi olan Hamas’ın İsrailli bebeklerin başlarını kestiği iddiasını yineledi.
Amerikan Başkanı Joe Biden şu ifadeleri kullandı;
“Hamas'ın karargâhını, ordusunu hastane altına saklayarak ilk savaş suçlarının işlediği bir durum var ve bu bir gerçek. Olan da bu. İsrail çok sayıda askerle içeri girmedi, baskın yapmadı. Her şeyi aceleye getirmediler. İçeri girdiler ve silah taşıyan askerleriyle birlikte içeri girdiler. Onlara söylendi... Söylendi, kesin konuşayım. Onların inanılmaz derecede dikkatli olmalarının gerekliliğini tartıştık.
Oldukça fazla sayıda Hamas teröristinin olduğunu bildiğiniz bir durum var. Hamas daha önce olduğu gibi İsrail’e yeniden saldırmayı, bebeklerin kafalarını kesip, kadınları ve çocukları diri diri yakmayı planladıklarını kamuoyuna açıkladı. Dolayısıyla durup hiçbir şey yapmamaları fikri gerçekçi değil. Bu halı bombalaması değil. Bu farklı bir şey. Bu tünellerden geçiyorlar. Hastaneye gidiyorlar" sözlerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!
ABD, İran’a müdahale edecek mi? 5 kritik nokta! Abdulkadir Selvi yazdı
Çin ve Rusya'nın 'İran' sınavı: İsrail ile gerilim Moskova ve Pekin'de nasıl yankılanıyor?