Biden yönetiminde üçüncü Türk
ABD'de Joe Biden yönetiminin bakanları birer birer belli oluyor. O bakanlıklarda görev alacak Türklerin sayısı ise 3'e yükseldi. Biden yönetiminde görev alan Türklerle ilgili detayları Ali Çınar aktardı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
ABD'nin 46'ncı Başkanı Joe Biden yönetimine ilk olarak Türk kökenli Didem Nişancı getirilmişti. Nişancı, ABD’nin ilk Kadın Hazine Bakan Janet Yellen’in Özel Kalem Müdürlüğü görevine atandı.
Onu Savunma Bakanlığı Baş Hukuk Müşavir Yardımcılığına gelen Özge Güzelsu izledi.
Ve son atama, Dışişleri Bakanlığına yapıldı. Naz Durakoğlu, ABD Dışişleri Bakanlığında kıdemli yasama-kongre ilişkilerinde sorumlu müsteşar yardımcılığına getirildi.
Naz Durakoğlu Washington'a yabancı değil. Obama döneminde de Avrupa ve Avrasyadan sorumlu Müsteşarın Başdanışmanı olarak görev yapmıştı. Son olarak Senatör Jeanne Shaheen'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Durakoğlu, Biden yönetiminde görev alacak üçüncü Türk oldu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi