hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden'dan bir gaf daha... Norveç ile Finlandiya'yı karıştırdı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hafızasıyla alakalı uzun süredir gündemde olan 81 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden yine bir gafa imza attı. Bir etkinlikte konuşan ABD Başkanı, NATO üyelerinden bahsederken, iki İskandinav ülkesi olan Finlandiya ve Norveç'i karıştırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İsveç ve Norveç'i dahil ederek NATO'yu ve NATO'nun sınırlarını genişlettiniz." ABD Başkanı Joe Biden, bu kez de iki NATO üyesi İskandinav ülkesini birbirine karıştırdı.

    Nevada'nın Reno kentinde düzenlenen kampanya etkinliğinde konuşan Joe Biden, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger ile son konuşmasına değindi.

    NATO'nun iki yeni üyesi İsveç ve Finlandiya hakkında konuştuklarını söyleyen Biden, Kissinger'ın, "NATO'yu daha önce hiç olmadığı kadar güçlendirdiği" için kendisini övdüğünü ve "bu dünyayı değiştirecek" dediğini aktardı.

    Bidendan bir gaf daha... Norveç ile Finlandiyayı karıştırdı

    Fakat Biden, bu anısını anlatırken bir gaf yaptı. ABD Başkanı, iki İskandinav ülkesi Finlandiya ve Norveç'i karıştırdı. "İsveç ve Norveç'i dahil ederek NATO'yu ve NATO'nun sınırlarını genişlettiniz. Bu dünyayı değiştirecek" dedi.

    Finlandiya 4 Nisan 2023 yılında NATO'ya katılırken, İsveç bu ay içinde ittifaka dahil oldu. Norveç ise NATO'nun kurucularından olarak 4 Nisan 1949'da NATO'ya katılmıştı.

    ABD Başkanı Biden, bir süredir yaptığı hatalar ve unutkanlıklarla dikkat çekiyor. Öyle ki geçtiğimiz haftalarda "evinde ve ofisinde bulunan gizli belgeler için soruşturulan Biden'ı, Özel Yetkili Savcı Robert Hur, “hafızası zayıf ve bulanık” olarak nitelendirmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow