hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden'dan Ukrayna'ya destek çağrısı

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da Polonya Cumhurbaşkanı ile görüştü. Görüşmede, "Ukrayna'daki savaşta Kiev'e daha fazla destek olunması" konusu ön plana çıktı. Ukrayna'ya ilave 300 milyon dolarlık acil askeri yardım paketini onayladığını hatırlatan Biden, Temsilciler Meclisi'ne 61 milyar dolarlık 'Ukrayna paketini geçirmesi' çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden, Polonya liderleri ile Beyaz Saray'da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ana gündeminde "Ukrayna'ya destek" vardı.

    Amerikan Başkanı Joe Biden Ukrayna için 300 milyon dolarlık yeni yardım paketini açıkladı. "Bu nedenle bugün Başkan Biden adına, Ukrayna'nın bazı acil ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik 300 milyon dolar değerinde silah ve teçhizattan oluşan acil güvenlik yardımı paketini duyuruyorum."

    Bidendan Ukraynaya destek çağrısı

    Ardından da Cumhuriyetçilerin çoğunluğunu oluşturduğu Temsilciler Meclisi'ne haftalardır bekletilen 61,4 milyar dolarlık yardım paketini onaylama çağrısında bulundu. "Kongre, Ukrayna'ya acil fon sağlanmasını da içeren iki partili ulusal güvenlik yasa tasarısını şimdi geçirmeli. Gerçekten çok geç olmadan, çok geç olmadan harekete geçmeliyiz. Çünkü Polonya'nın da hatırlayacağı gibi Rusya, Ukrayna'da durmayacak. Bana göre Putin Avrupa'yı, ABD'yi ve tüm özgür dünyayı riske atarak yoluna devam edecek."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bidendan Ukraynaya destek çağrısı

    Beyaz Saray ayrıca NATO’nun Doğu kanadının güçlendirilmesini isteyen Polonya’ya askeri yardım için 2 milyar dolarlık doğrudan yabancı kredi verileceği bilgisini de paylaştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow