Binlerce Kolombiyalı terörü lanetledi
Kolombiya’da binlerce kişi teröre karşı birlik çağrısı yaparak yürüdü. Aralarında devlet adamlarının, sanatçıların da olduğu kalabalık Bogota'da 21 kişinin öldürüldüğü saldırıyı protesto etti.
Binlerce Kolombiyalı teröre karşı birlik oldu, barış için yürüdü. Muhalif isimlerden sanatçılara kadar herkes bayraklar, beyaz mendiller ve çiçeklerle sokaklardaydı.
Başkent Bogota sokaklarını dolduran kalabalık, 21 kişinin öldüğü bombalı araç saldırısını protesto etti. Silahlı sol örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusu mensuplarının Başkent’teki polis okuluna, düzenlediği saldırıda ölenleri anma yürüyüşüne Devlet Başkanı Ivan Duque ve Nobel ödüllü eski Devlet Başkanı Juan Manuel Santos da katıldı.
Devlet Başkanı Duque: " Bu vatanseverlik sembolüdür, birlik olmanın ahlakıdır. Bugün burada bulunan bizler, terörizmi, şiddeti reddediyoruz ve dünyaya ülkenin birliğinin yenilmez olduğunu gösteriyoruz." açıklamasında bulundu.
Kolombiyalılar ELN ile müzakereleri başlatan Nobel barış ödüllü eski Devlet Başkanı Santos'a yoğun ilgi gösterdi.
Ulusal Park'tan tarihi Bolivar Meydanı'na kadar süren yürüyüşte Kolombiyalılar terörizm ve özellikle ELN karşıtı sloganlar atarken, yol boyunca güvenlik önlemleri alan polislere yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Bazı polisler duygulandı ve gözyaşlarını tutamadı.
Yürüyüşe, ELN ile müzakere isteyen ve özellikle son dönemde birçok toplum liderinin suikaste kurban gitmesine dikkat çeken muhalifler de katıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
"Macron trende uyuşturucu kullandı" iddiası Avrupa'yı karıştırmıştı: Fransa'dan "peçeteli" yalanlama geldi!
ABD ve Çin anlaştı, 90 günlük karar duyuruldu: Karşılıklı tarife indirimi geldi!
Dış basın FLAŞ koduyla duyurdu: PKK kendini feshettiğini duyurdu! "Erdoğan için büyük bir zafer"
HABER... Putin düğmeye bastı: KGB 2.0
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!