Bolton: NATO'yu feshedip Türkiye'siz kuralım
ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsveç basınına yaptığı konuşmada Türkiye'yi hedef aldı. Bolton, "Türkiye'yi atmak istiyorsak, NATO'yu feshedip tekrar kurabiliriz" dedi. Gerekçe olarak ise Türkiye'nin S-400 satın alımını ve İsveç'e karşı tutumunu gösterdi.
Türkiye'nin S-400 alımını ve İsveç tutumunu gerekçe gösterdi. Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasını istedi. ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsveç basınına verdiği demeçte Türkiye'yi hedef aldı.
Bolton, Türkiye'yi İsveç ve Finlandiya'nın NATO sürecini sabote etmekle itham ettiği açıklamasında, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasını salık verdi. "Uluslararası hukukun 'koşullar değişmediği sürece' ilkesi neredeyse her şeye izin vermektedir. NATO'da olmak isteyip istemediklerine kendileri karar verebilirler ya da biz NATO'yu feshedip yeniden kurabiliriz. Bunu çözmenin pek çok yolu var" dedi.
Bolton açıklamasında Türkiye'ye F-16 satımı sürecine de değindi. "ABD Başkanı ben olsaydım mayıs ayındaki seçimlere kadar hiçbir şey yapmazdım" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump'tan İran-İsrail ateşkesi yorumu: "Saldırımız barışın yolunu açtı"
'Nükleer tesis' bilmecesinde İran'dan itiraf niteliğinde açıklama
İsrail Saldırılarının Ardından Tahran: Nükleer Bilim İnsanlarının Vurulduğu Binalar Görüntülendi!
NATO Zirvesi’nde dikkat çeken o kare: Fotoğrafta 5 kadın daha var ama o hepsini gölgede bıraktı!
ABD, İran'ın nükleer kapasitesini 'yok etti' mi? İstihbarat raporu Trump’ın iddiaları desteklemiyor