CNN TÜRK ekibi selin vurduğu Libya'dan son durumu aktardı
Libya'da 11 bin kişinin yaşamını yitirdiği 20 binden fazla kişinin ise kayıp durumda olduğu sel felaketinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Türkiye'den yardım ekipleri de bölgede. CNN TÜRK'ten Kaan Temeltaş ve Kameraman Emir Ünlü, Libya'daki son durumu aktardı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Daniel kasırgasının iki barajı patlatması, ardından Derne şehrini süpüren sel suları... Libya, bir şehri 1 buçuk saatte yok eden selin ardından ölenlerin naaşlarını ve kayıpları bulmak için çalışıyor.
Ülkeye 17 ülkeden uçakla yardım ekipleri yola çıktı. İlk giden ekip Türk ekibi oldu. AFAD ve UMKE ekipleri Libya'da çalışmalara katılırken, Derne kentinde salgın hastalık riski nedeniyle gazeteciler bölgeden çıkarıldı. ABD Kızılhaç'ından ise bölgeye ceset torbaları gönderildi.
Derne kentinde ise bazı alanlarda sel hala temizlenemedi. Gönüllüler ise çalışmalar sürse de kayıplardan umut olmadığını ifade etti.
Birleşmiş Milletler, Libya'da selin ardından 800 bin kişinin yardıma ihtiyacı olduğunu ifade ediyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?