DSÖ'den antibiyotik uyarısı
Dünya Sağlık Örgütü , yeni tip koronavirüs mücadelesinde antibiyotik kullanımına karşı uyardı. "Antibiyotik kullandıkça diğer bakteriyel enfeksiyonların direnç kazandığını" belirtti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Dünya Sağlık Örgütü özellikle yeni tip koronavirüs ile mücadelede antibiyotik kullanımının yanlış olduğunu belirtti.
DSÖ Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, gittikçe artan sayıda bakteriyel enfeksiyonların onları daha önce tedavi etmek için kullanılan ilaçlara karşı dirençli hale gelmeye başladığını söyledi.
Ghebreyesus, "Koronavirüs salgını antibiyotik kullanımında bir artışa neden oldu. Bu durumun yaratacağı bakteriyel direnç salgından sonra da ağır bir yük oluşmasına neden olacak" dedi.
Koronavirüsü hafif semptom ile geçiren hastaların antibiyotik kullanmaması gerektiğini açıkladı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!