DSÖ'den Noel ve yılbaşı kutlamaları için uyarı
Koronavirüs salgınının yeni türü tüm dünyada hızla yayılıyor. Noel ve yeni yıl etkinlikleri içinse geri sayım başladı. Fakat Dünya Sağlık Örgütü tüm dünyayı uyardı. Örgütün genel direktörü "etkinlikleri iptal edin" çağrısı yaptı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Hristiyan aleminin en önemli bayramlarından Noel ve tüm dünya için yılbaşı kapıda. Ancak koronavirüs salgını ve hızla yayılan yeni tür, "Halen buradayım" diyor. Dünya Sağlık Örgütü etkinliklerin iptal edilmesi çağrısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, örgütün Cenevre'deki merkezinde salgının seyrine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, "İptal edilen bir etkinlik, bir hayatın iptal edilmesinden iyidir" dedi. Ghebreyesus, koronavirüsün yeni türünün bir önceki türe göre daha hızlı yayıldığını ve aşı olmuş ya da hastalığı geçirmiş kişilerde de enfeksiyonlara neden olduğunu ekledi.
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü bir kez daha "Salgını bitirmek için aşı eşitsizliğini sona erdirmemiz gerekiyor" mesajı verdi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi