Emine Erdoğan Dubai'den çevrecilere seslendi
Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile sürdürdüğü sıfır atık hareketi kapsamında Dubai'de lider eşleriyle buluştu. Tek kullanımlık ürünleri reddetmenin önemine vurgu yaptı.
“Onlar modern hayata rağmen tek kullanımlık pet şişeyi reddederek matara tercih edenler, gıdalarını kompost ile gübreleştiren ve doğal gübre ile toprağı gübrelendirenler. Eşyayı yeniden hayata getirenler. Tüketerek yok eden ve yok olanların karşısında Dünya'ya hayat verenler.”
Emine Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2045: Dünya'mızın Geleceğine Yön Vermek" programında çevrecilere seslendi. Erdoğan, aşırı tüketime karşı harekete geçmek için çağrı yaptı. “Sıfır atık hareketiyle biz insanın bereketten yoksun faydasız bir bolluk sarmalına hapsedilmesini reddettik.”
Birleşmiş Milletler ile başkanlığını yürüttüğü sıfır atık hareketinin gelişimini anlattı. “BM bünyesinde tesis edilen Sıfır Atık Kurulu dünyadaki iyi örnekleri pekiştirerek yaygınlaştırmayı hedefliyor.”
Erdoğan, savaş bölgelerindeki çatışmalar durmazsa, iklim krizinin de çözülemeyeceğinin altını çizdi. “Gazze’deki soykırımı insanlık adına durduramazsak Ukrayna'dan Yemen’e ve Afrika gibi çatışma ve açlık sorunlarında ortak hareket edemezsek daha yaşanabilir bir Dünya'ya nasıl erişebiliriz?”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi