Dünyanın en korkunç kaydırağı açıldı
Dünyanın en korkutucu kaydırağı Los Angeles'ta açıldı. Mississippi'nin en yüksek binası olan U.S. Banka Kulesi'ne inşa edilen 300 metre yükseklikteki cam kaydırak, binenlere korku dolu anlar yaşatıyor.
AP'nin haberine göre tam 300 metre yüksekliğe kurulmuş olan 360 derecelik kaydırak, tamamen camdan yapılmış. Kalınlığı ise sadece 3.2 santimetre. Kaymaya ilk başlandığında önünüze gelen ufak bir dönemeç, cama çarpmanıza sebep olarak daha da korkutucu bir hal alıyor. Bu dönemeç dışında ise dümdüz aşağı kayıyorsunuz.
AP muhabiri deneyimini şu sözlerle anlatıyor: "4 bin metre yükseklikte uçaktan atladım, 120 metre uzunluğunda 160 km hızla giden roller coastera bindim ve yükseklik beni hiç korkutmazdı; Taa ki bu binadaki Skyslide kaydırağına binene kadar."
Muhabir sözlerine şöyle devam ediyor: "Asla bitmeyecek olan sırada beklerken, diğer insanların çığlıklarına aldırış etmemeye çalıştım."
13 metre uzunluğundaki kaydırak, binen kişileri 70'inci kattan 69'uncu kata indiriyor. 73 katlı U.S. Banka Kulesi aynı zamanda Mississippi'nin en uzun binası. Buna inşa edilen Skyslide'a binmenin ücreti 8 dolar. Gözlem güvertesinde vakit geçirmenin ücreti ise 25 dolar. Bir hortuma ve güçlü bir depreme bile dayanıklı olduğu belirtiliyor.Skyslide'ı kaymak sadece 4 saniye sürüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi