ESAD RUSYA'YA SIĞINDI! Kremlin’de bulunan misafir konutunda mı kalıyor?
Suriye'de Esad rejiminin yıkılmasının ardından Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın Rusya'ya sığındığı açıklandı. Rusya'ya Esad’ı davet eden ise Vladimir Putin oldu. Kremlin, o kararın detaylarını açıkladı.
Suriye'de savaş büyürken, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın defalarca kez kaçtığı ifade edildi. Ancak 12 günün sonunda, başkent Şam’ın muhaliflerin eline geçmesiyle gerçekten Suriye’den çıktığı öğrenildi. Sonrasında Rusya’da olduğu ortaya çıktı.
Esad'ın Rusya’ya kaçtığı belli olduktan sonra Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ilk açıklamayı yaptı. Peskov, Putin’in şu anda Beşşar Esad ile görüşmesinin planlanmadığını söyledi.
Peskov, “Suriye'de istikrarsızlık nedeniyle zor bir dönem yaşanacak ve tüm bölgesel güçlerle diyaloğun sürdürülmesi gerekiyor” dedi.
Esad'ın ne zamandır Rusya’da olduğunu açıklamadı, sadece Vladimir Putin’in kararıyla Rusya’ya sığındığını söyledi.
Peskov, Rus askeri varlığının Suriye’deki üslerde kalması konusunda ise yeni yönetim ile görüşme sinyali verdi.
Kremlin Sözcüsü Peskov, “Bu, iktidarda olacak kişilerle tartışılacak bir konu. Ordu önlem alıyor” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…
Trump'tan ikinci başkanlık dönemine ilişkin açıklama: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik!
İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintisinin nedeni ne? İşte öne çıkan 4 senaryo...