hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski İran Cumhurbaşkanı aday olacak mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümü sonrası 50 gün içerisinde seçimlerin yapılacağı açıklandı. Tartışmalı bir isim olan eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ise aday olabileceğini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran'da seçimler 28 Haziran'da yapılacak. Adaylar henüz belli olmasa da yavaş yavaş aday olmak isteyenler ortaya çıktı. En tartışmalılarından biriyse eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad.

    Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, aday olabilmek için şartları değerlendirdiğini söyledi. Ahmedinejad, kendisinin aday olmasını isteyerek evinin önüne gelen destekçilerine hitap etti. "Şartları değerlendiriyorum ve bugün hangi eylemin ülkenin, halkın ve bugünkü İran'ın çıkarına olduğunu ölçüyorum" dedi.

    Eski İran Cumhurbaşkanı aday olacak mı

    Muhafazakar siyasetçi, 2017'de eski Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye karşı aday olmak istemiş ancak adaylığı reddedilmişti. Ahmedinejad'ın, 2021'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olma talebi yine Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından veto edilmişti.

    Eski İran Cumhurbaşkanı aday olacak mı

    Muhafazakar siyasetçi Ahmedinejad, İran'da yoksullar arasında popüler. Aday olursa bir kez daha veto edilme olasılığı olduğu düşünülüyor. Eski Cumhurbaşkanı ABD'de de yaptırım listesinde bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski İran Cumhurbaşkanı aday olacak mı

    Ahmedinejad, ekim ayında Guatemala'ya gidecekken Tahran Havaalanı’nda durdurulmuş, İranlı yetkililer tutuklanma riski olduğu gerekçesiyle pasaportunu alarak yurtdışına çıkmasını engellemişti. Ancak eski Cumhurbaşkanı, sorumluluğumu alıyorum diyerek ABD'ye gitmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow