Fas'ta kan verme kuyruğu! Sokakta uyudular...
Fas'ta depremin tarihi eserlerde yarattığı yıkımın büyüklüğü 2. günde ortaya çıktı. UNESCO Dünya Mirası Şehirleri Listesindeki Marakeş yerle bir oldu. Faslılar geceyi sokaklarda geçirmesine rağmen yakınlarına kan vermek için kuyruğa girdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Fas 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Eski şehir Marakeş'te taş üstünde taş kalmadı. Bin yıllık geçmişe dayanan Marakeş'te Câmiü'l-Fenâ'nın minaresi ve duvarları yerle bir oldu.
Marakeş sakinleri hem yaşamlarını kazandıkları hem de yaşadıkları şehrin yıkımını görünce gözyaşlarını tutamadı. Gece sokaklarda uyurken yetkililere de tepki gösterdi.
Buna rağmen geceyi sokakta geçirenler kan vermek için kuyruğa girerek yakınlarını kurtarmanın telaşına düştü. Birleşmiş Milletler, Marakeş'in eski haline dönmesinin yıllar alacağının altını çizdi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?