hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filistinlilere Ramazan'da kısıtlama!

    İsrail Ramazan’da milyonlarca müslümanın ziyaret ettiği Mescid-i Aksa'ya girişleri kısıtladı. Hamas ise müslümanlara ‘Mescid-i Aksa'ya akın edin’ çağrısı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her yıl ramazan ayında milyonlarca müslümanın ziyaret ettiği, Filistinlilerin merdivenlerini doldurduğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa bu yıl yasak getirildi. Nedeni ise yaşanan savaş olduğu belirtildi. 

    Mescid-i Aksa'ya defalarca kez baskın düzenleyen Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir, bir öneri sunarak Başbakan Binyamin Netanyahu'ya verdi.

    Filistinlilerin belli bir yaş altındakilerin ‘Ramazan’da Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da ibadetlerinin kısıtlanacağı’ kararı onaylandı. Başbakanlık kararın güvenlik göz önüne alınarak dengeli biçimde alındığını iddia etti.

    Yasağı, İsrail-Filistin coğrafyasında müslümanları bir araya getireceği, bölgede patlamaya yol açabileceği, Tel Aviv'in ihtiyaç duyduğu Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar gibi müslüman ülkelerle ilişkilere zarar vereceği uyarısı yapıldı.

    Hamas'tan karara tepki geldi. Sosyal medyadan yapılan açıklamada Hamas, kısıtlamayı 'Siyonist suçun ve dini savaşın derinleşmesi' olarak değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kudüs, Batı Şeria ve İsrail'de yaşayan Filistinlilere bu suç niteliğindeki kararı reddetmeleri ve direnmeleri çağrısında bulunuldu. ‘Mescid-i Aksa'ya akın edin’ çağrısı yapıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow