hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finlandiya'dan Rusya uyarısı: "Rusya Batı ile uzun çatışmaya girmek istiyor"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya Devlet Başkanı Putin'in Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacaklarını açıklamasına beklenen yanıt geldi. Finlandiya Başbakanı, Avrupa Parlamentosu'nu uyardı. "Rusya Batı ile uzun bir çatışmaya girmek istiyor." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Finlandiya Başbakanı Petterı Orpo, ''Herkes uyanmalı. Rusya, Ukrayna'da savaş suçları işlemeye devam ediyor. Savaş ekonomisine geçti.'' şeklinde konuştu.

    Finlandiya Başbakanı Petterı Orpo Avrupa Parlamentosu'na seslenişinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözlerine karşı Avrupa'yı çağırdı.

    Orpo, ''Rusya'nın Batı ile uzun bir çatışmaya hazırlandığı açıktır. Avrupa için kalıcı ve temel bir askeri tehdit oluşturmaktadır. Avrupa Birliği olarak bu meydan okumaya yeterince yanıt veremezsek, önümüzdeki yıllar tehlikelerle ve yaklaşan saldırı tehdidiyle dolu olacak.'' dedi.

    PARLAMENTO'DAN UKRAYNA'YA DESTEK İSTEDİ

    Orpo, ''Ukrayna'yı desteklemek sadece ahlaki bir zorunluluk değil, aynı zamanda stratejik bir gereklilik. Rusya'nın askeri başarısının maliyeti, Ukrayna'yı desteklemek için gereken yatırımı çok aşacaktır.'' ifadelerini kullandı.

    Finlandiya'nın NATO üyeliğine tepki gösteren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacaklarını ifade etmişti. Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğinin ulusal çıkarlarını korumak açısından kesinlikle “Anlamsız bir adım” olarak nitelemişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow