Fransa Sağlık Bakanı itiraf etti
Fransız basını bir süredir, ülkedeki koronavirüs salgınının 17-21 Mart’ta Evanjelik Kilisesi’nde yapılan ayinlerden yayıldığı iddiasını tartışıyordu. Fransa sağlık bakanı o iddialara son noktayı koydu, virüsün ayinlerden yayıldığını kabul etti.
“Devrilme noktası, Mulhouse’daki Evanjelik Kilisesi’nde yapılan toplantıydı.” Fransa Sağlık Bakanı Olıvıer Veran, yeni tip koronavirüsün Evanjelik Kilisesi’nde yapılan ayinlerden yayıldığını itiraf etti.
Fransız bakan dikkat çeken bu açıklamayı haftalık bir yerel gazeteye verdiği demeçte yaptı. Veran, Fransızların hükümetin salgının yol açtığı krizin yönetimi konusunda endişelerinin bulunmasının doğal olduğunu söyledi ancak alınan önlemlerde geç kalınmadığının da öne sürdü.
Kamu Yayıncısı France nfo’nun haberine göre, Evanjelik Kilisesi’nde 17-21 Şubat’taki ayinlere katılan en az bin kişide koronavirüs tespit edildi. Birçok şehirden katılımın olduğu bu ayinlerin, ülkede salgının yayılmasına neden olduğu konuşuluyordu. Fransız Sağlık Ajansı Kurumu’nun genel direktörü ayinlerden önce de vakaların görüldüğünü ancak salgın haline gelmesine ayinlerin neden olduğunu itiraf etmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran füzeleri yağarken, İsrail'de öfke yaratan açıklama: Netanyahu'nun ödediği 'ağır bedel' oğlunun düğününü ertelemekmiş
Trump’a oy verenlere “ABD, İran-İsrail savaşına dahil olmalı mı?” sorusu yöneltildi: İşte anket sonuçları…
Rusya'dan Hamaney Uyarısı: “Pandora’nın Kutusu Açılır”
Rusya’dan uyarı: ÇERNOBİL benzeri felakete yol açabilir! İran’da ‘Buşehr’ endişesi…
'Sığınak avcısı' bomba gündemde: İran'ın 'nükleer kalbi' Fordo'yu yıkabilecek güçte mi?