hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da en üst seviyede terör alarmı… "Macron çelik yelek giyecek" iddiası

    KAYNAKCNN TÜRK

    Moskova'daki terör saldırısının ardından Fransa'da da güvenlik en üst düzeye çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da yabancı ülkelerde çelik yelek giyebileceği açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa'da Rusya'ya yapılan saldırının ardından güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Karar, Rusya'daki terör saldırısının ardından geldi. Cumhurbaşkanı, Elize Sarayı’nda üst düzey Güvenlik ve Savunma Konseyi’ni topladı. Zirvenin ardından ülkede güvenlik önlemlerinin “acil saldırı” koduyla “en üst seviyeye” yükseltilmesi kararlaştırıldı.

    Macron, “Bu örgütün horasan kolu, son aylarda Fransız topraklarında birçok saldırı girişiminde bulundu. Örgütün Rusya’da, birkaç ay önce Türkiye’de ve daha önce de Fransa’da gerçekleştirdiği girişimleri dikkate alarak Vigipirate planını en yüksek seviyeye çıkarma kararımız tutarlıdır.” ifadelerini kullandı.

    Fransada en üst seviyede terör alarmı… Macron çelik yelek giyecek iddiası

    Fransa Cumhurbaşkanı, Rusya’nın saldırıya ilişkin Ukrayna’yı suçlayan açıklamalarına da tepki gösterdi. “Bölgedeki ortaklarımızın yanı sıra Rusya’ya da istihbarat konusunda iş birliğini artırma önerimizi sunduk. Her türlü araçsallaştırmaya veya çarpıtmaya karşı dikkatli olmalıyız ama aynı zamanda talepkar ve verimli de olmalıyız. Biz bu ruhla ilerliyoruz ve Rusya'nın da aynısını yapacağını umuyorum.”

    Bu yeni kararla, askerlerin de ağır silahlarla kent içinde görev yapmasının yolu açılıyor. Okullar, dini mekanlar, alışveriş merkezleri gibi kamusal alanlarda koruma önlemleri en üst seviyeye çıkarılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransada en üst seviyede terör alarmı… Macron çelik yelek giyecek iddiası

    Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı’nın resmi fotoğrafçısının çektiği ve geçtiğimiz hafta dünya medyasında geniş yankı bulan “boks eldivenleriyle mücadeleye hazır” bir Macron imajına yeni bir boyut eklendi.

    Marianne dergisine göre, Rusya aleyhindeki açıklamalarıyla Moskova’nın tepkisini çeken Macron'un yaz aylarından bu yana koruma ekibi güçlendirildi. Özellikle kalabalıklar içinde ve yurt dışında Cumhurbaşkanı’nın “çelik yelek giymesi” gibi bir dizi yeni uygulamaya geçildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow