Fukuşima'daki atığı Pasifik’e dökme planına onay
Japonya, Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki atık suyu, Pasifik Okyanusu'na dökmeyi planlıyor. Uluslararası Atom Enerji Kurumu'nun onayının ardından, Güney Kore de kararı onayladı. Çevreciler ve Çin ise karara karşı çıkıyor.
Japonya, 2011'deki tsunamide zarar gören Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki atık suları Pasifik Okyanusu’na dökmeye hazırlanıyor.
Uluslararası Atom Enerji Kurumu hem çevrecilerin hem de Çin'in tüm itirazlarına karşın kararı onayladı. Ancak Güney Kore, Pasifik ülkeleri ve yerel balıkçı organizasyonları plana itiraz etmişti.
Uluslararası Atom Enerji Kurumu Genel Direktörü Rafael Grossi, Güney Kore'de yetkilileri ziyaret etti. Görüşmelerde rapordan söz eden ve tamamlayan Grossi'nin ziyareti sırasında çevre sendikaları da protesto etti. Grossi, yetkilileri ikna etti. Güney Kore kararı onayladı.
Japon yetkililer, nükleer yüklü atık suyu 2024'ten itibaren depolayamayacağını açıklamıştı. Ülke, atık suyun içindeki radyoaktif elementlerin hepsini dökmeden önce uluslararası standartlara uygun bir şekilde filtreleyecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!
Bir dönemin sonu: Warren Buffett “zamanı geldi” diyerek duyurdu: Yerine gelecek olan isim kim?
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…