hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze’de sağlık sistemi çöküyor!

    İsrail, Gazzelilere Refah'ı tahliye emri verdi. Bu kararın ardından Refah'taki El Neccar Hastanesini ziyaret eden Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, Refah’a saldırmanın ‘tam bir felaket’ olacağını söyledi. Gazze'de 'sağlık sisteminin çökmesi' konusunda da uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail saldırılarının başladığı ilk günlerde, kuzeyde yaşayan yüz binlerce Gazzeli güneydeki Refah'a sığındı. İsrail'in Refah'a tahliye emri vermesi ile gidecek hiçbir yerleri kalmayan Gazzeliler için endişe giderek büyüyor.

    Refah'taki hastaneyi ziyaret eden Dünya Sağlık Örgütü Filistin Temsilcisi Dr. Richard Peeperkorn, bunun bir felaket olduğunu söyledi.

    Peeperkorn, "Sağlık, ölüm ve hastalık oranları üzerinde feci bir etkisi olacak. Tahliyeyle ilgili çok fazla konuşma var. İnsanların tahliyesi ve askeri müdahale. Bu tam bir felaket olurdu. Tam bir felaket. Her şeyden önce, insanların gidebileceği, taşınabileceği hiçbir yer yok. Herhangi bir tahliyeye yer yok” dedi.

    Hastaneyi ziyaret eden DSÖ ekibindeki Doğu Akdeniz Bölgesi Acil Durum Direktörü Dr. Rick Brennan’da bölgedeki çökmek üzere olan sağlık sistemine vurgu yaptı ve ateşkes çağrısında bulunarak, “Sağlık sistemindeki bu bozulma gerçekten dikkat çekici. İlerlemenin tek yolu barıştır. İlerlemenin tek yolu ateşkestir ve bunun insani açıdan mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmesini umuyor ve dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kendi nüfusunun 5 katına çıkan Refah'taki hastanelerde hastalar koridorlarda, yerlerde tedavi ediliyor. Çünkü hastane odalarındaki sedyeler artan aşırı nüfusa yetmiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow