hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze’de yeni bir ateşkes olacak mı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Gazze'de tüm çabalar Ramazan başlamadan bir ateşkes anlaşmasına varabilmek üzerine ABD Başkanı Joe Biden ateşkes anlaşmasının Hamas’a bağlı olduğunu ve ‘Anlaşmaya varıp varamayacağımızı birkaç gün içinde göreceğiz’ dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de olası bir ateşkes anlaşmasının Hamas’a bağlı olduğunu söyledi. Biden, ne olacağını birkaç gün içinde öğreneceklerini, "Şu anda Hamas’ın elinde. İsrailliler iş birliği yapıyor. Orada mantıklı bir teklif var. Ne olduğunu bilmiyoruz. Bunun olup olmayacağını birkaç gün içinde öğreneceğiz ama ateşkese ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

    'Ateşkese ihtiyacımız var' diyen ABD Başkanı Biden, Ramazan ayında ateşkes olmaması durumunu çok tehlikeli olarak niteleyerek “Ateşkes olmalı, çünkü Ramazan. Eğer bunun İsrail ve Kudüs'te ramazan boyunca devam edeceği bir duruma düşersek, bu çok ama çok tehlikeli olabilir. O yüzden ateşkes için çok çabalıyoruz” sözlerini kullandı.

    Başkan Biden, İsrail'in savaşı yürütme şeklinden ve özellikle de çok sayıda sivil kaybından rahatsızlık duyduğu, bu yüzden Netanyahu ile arasında tartışma yaşandığı konuşuluyor. Biden, Netanyahu ile olan ilişkisi hakkında çok kısa bir yorum yaptı ve “Her zaman olduğu gibi” dedi.

    ABD Başkanı Biden, Filistinlilerin ciddi bir kıtlık riskiyle karşı karşıya olduğu Gazze Şeridi'ne daha fazla yardım ulaştırılması için çok çalıştıklarını belirterek “Onlarla çok yoğun çalışıyoruz. Daha fazlasını alacağız. Gazze'ye daha fazla yardım ulaştırmalıyız. Bahane yok. Hem de hiç” ifadelerini kullandı.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow