hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazzeli kadınların isteği sıradan bir "Kadınlar Günü"

    KAYNAKCNN TÜRK

    5 aydır devam eden İsrail saldırılarının en büyük mağdurlar çocuklar ve kadınlar. Tüm dünya genelinde kutlanan Kadınlar Günü, Gazze Şeridi'ndeki kadınlar için özel bir gün değil çünkü onlar bugün de saldırı sesleri altında, aç ve susuz bir şekilde ölmemeyi diliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Gazze'de Kadınlar Günü'nde, bombalamaların dehşetiyle karşı karşıya kalırken, çadırlarda zorlu koşullara katlanırken, aşırı hava şartlarından muzdaripken, kutlamaya yer bırakılmayan zor bir süreçten geçiyoruz."

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Gazzeli kadınlar için maalesef diğer günlerden farklı değil. Bugün de duydukları tek şey bomba sesleri ve istedikleri tek şey bir parça ekmek ya da su.

    Gazzeli kadınların isteği sıradan bir Kadınlar Günü

    Defalarca yerinden edilen, ailesini, evlatlarını ve evini kaybeden Gazzeli kadınlar bugün de aynı zorlu şartlarla mücadele etmek zorunda.

    "Dünya çapında kadınlar, Kadınlar Günü’nü heyecanla bekliyor ve kutluyor, oysa Gazzeli kadınlar çadırlarda yaşıyor, haklarından mahrum kalıyor ve bugünü kutlayamıyor."

    Kadın olmanın zorluğunu en ağır şekilde hisseden Gazzeli kadınların hayali ise bir gün bu saldırıların bitmesi ve dünyada diğer kadınlar gibi bugünü sıradan bir şekilde kutlayabilmek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazzeli kadınların isteği sıradan bir Kadınlar Günü

    "Burada yerinden edildik, evlerimizi, şehit çocuklarımızı kaybettik. Ailemizin her ferdi aynı kaderi yaşadı. Umudum bir gün memleketimizde Kadınlar Günü'nü olağan şartlarda kutlamak."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow