hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazzeli küçük kızın sözleri yürek burktu: Ben güzeldim, savaş beni çirkin yaptı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Aylardır İsrail saldırılarıyla mücadele eden Gazze'de, savaşın en büyük mağduru çocuklar. İsrail Ordusu'nun babasını rehin aldığı Gazzeli küçük kızın "Güzeldim, savaş beni çirkin yaptı." cümleleri, bölgede yaşanan acıyı bir kez daha gözler önüne serdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küçük kıza ''Savaşı nasıl görüyorsun?'' diye soruldu. Küçük kız, "Çirkin. Savaş başladığından beri ben de çirkin oldum, ben güzeldim." dedi.

    5 aydan uzun süredir devam eden saldırılar sonucu; evsiz, ailesiz ve yalnız kaldılar. Gazze'de savaşın en büyük mağduru olan Gazzeli çocuklar, akıllarından hiçbir zaman silinmeyecek acılar yaşıyor. Haftalarca, belki aylarca atılan bombaların hedefinde yaşayan Gazzeli küçük kızın bu cümleleri, onların neler yaşamak zorunda kaldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

    Küçük kız "Ben güzeldim. Yüzüm daha büyüktü, güzeldim ama cesetler yüzünden biz çirkin olduk. Savaş hepimizi mahvetti, bunu görüyor musun? Hepimiz mahvolduk. Böyle görünmüyordum daha güzeldim, ben çok güzeldim ama savaş beni çirkin yaptı." dedi.

    Babası, İsrail Ordusu tarafından rehin alınan Gazzeli küçük kız, oraya bir daha asla dönmek istemediğini söyledi. Bu cümleleri kurarken dolan gözleri, küçük kalbinin orada ne kadar acı çektiğini gözler önüne serdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow