hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözün görebildiği her yer su altında! Rusya'da sel felaketi yıkıcı boyutta

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya'nın güneyindeki Orenburg bölgesinde sel ve su baskını felaketi sürüyor. Bölgede su seviyesinin 10 metreye kadar yükseldiği belirtildi. Binlerce kişi tahliye edildi. Bölge, Ural Dağları'ndaki karların erimesi nedeniyle normalden daha kötü mevsimsel su baskınlarından etkilenirken, özellikle Orsk kasabası etkilendi. Rusya Acil Durum Bakanlığı 10 binden fazla evin su altında olduğunu tahmin ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözün görebildiği her yer su altında. Rusya'da yıkıcı selin vurduğu güneydeki Orenbung bölgesinde su seviyeleri yükselmeye devam ediyor. Kremlin tarafından yapılan açıklamada su seviyesinin 10 metrenin üzerine çıktığı ve suların yükselmeye devam edeceği bildirildi.

    Gözün görebildiği her yer su altında Rusyada sel felaketi yıkıcı boyutta

    Kremlin tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Ural Dağları'nın güneyindeki bölgeleri sular altında bırakan sel sularının yükselmeye devam ettiği ve daha fazla bölgeye yaklaştığı belirtildi.

    Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, gelecekle ilgili tahminlerin olumlu olmadığını ve Başkan Vladimir Putin'in durumla ilgili sürekli haberdar edildiğini söyledi.

    Gözün görebildiği her yer su altında Rusyada sel felaketi yıkıcı boyutta

    Avrupa'nın üçüncü en uzun nehrinin taşması ve 100 binden fazla insanın Rusya'nın Orenburg kentinden tahliye edilmesine neden oldu.

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı da sel ve su baskınlarındaki bilançoyu açıkladı. Bakanlığa göre 10 binin üzerinde su altında kaldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow