Grönland eriyor
Küresel ısınma buzulları eritiyor. Öyle ki Kuzey Kutbu'nda yer alan dünyanın en büyük adası Grönland'da sadece 1 günde 8,5 milyar ton buzul eridi. Adada Haziran ayından bu yana ise 100 milyar tondan fazla buz kütlesi yok oldu.
Küresel iklim değişikliği dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Kuzey Kutbu'ndaki ada ülkesi Grönland alarm veriyor.
Sadece bir günde 8,5 milyar ton buzul eridi, okyanusa karıştı.
Bir günde eriyen buzul, Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletini 5 santimetre yüksekliğinde suyla kaplayacak kadar büyük hacme sahip.
Danimarka’nın açıkladığı verilere göre Haziran’dan bu yana Grönland’da 100 milyar tondan fazla buz kütlesi eridi, yok oldu.
Eriyen buzulların okyanus sularına karışması deniz seviyesinin yükselmesine neden oluyor.
Doğu Grönland’da ise tüm zamanların en yüksek sıcaklığı kaydedildi.
Güneyden gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle termometreler 19,8 dereceyi gösterdi.
2019 yılındaki bir araştırmaya göre Grönland’daki buzul erimesi bu yüzyılın sonuna kadar deniz seviyesinin 5 ila 33 santimetre yükselmesine neden olabilir.
Grönland, dünyanın güneyindeki Antarktik'ten sonra 1,8 milyon kilometrekarelik alan ile ikinci büyük buzul kütlesine sahip.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
"İran’da rejim değişikliği" söylemleri... İddia: Trump ikna olmadı ama 'ani hamle' seçeneği masada
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"