Güney Kıbrıs savaşın merkezi mi oluyor?

Kaynak:CNN TÜRK

ABD, İsrail-İran gerilimi nedeniyle savaş hazırlıklarını hızlandırdı. Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'de askeri yığınak arttı. ABD, tanker uçaklarını Kıbrıs Rum Kesimi’ne konuşlandırmayı planlarken, İngiltere savaş uçaklarını bölgeye sevk ediyor. Yunanistan ise Girit Adası’ndaki üslerin hedef olabileceği endişesiyle güvenlik önlemlerini artırıyor.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

ABD, üçüncü uçak gemisi USS Gerald Ford’u geçtiğimiz günlerde bölgeye gönderme kararı aldı. ABD’den havalanan tanker uçakların adresi de belli oldu. Washington, olası bir saldırı öncesinde savaş uçaklarına yakıt desteği sağlayacak tanker uçaklarını Kıbrıs Rum Kesimi’ne konuşlandırmayı planlıyor. Washington yönetimi, adadaki Ağrotur Üssü’nü saldırılarda kullanmak için izin isteyecek.

Güney Kıbrıs savaşın merkezi mi oluyor

İngiltere’den de sürpriz bir adım geldi. Başbakan Keir Starmer, Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçaklarının sayısını artırma kararı aldı. Ayrıca, takviye uçaklar adada bulunan İngiliz üslerine konuşlandırılacak. İngiltere’nin Rum Kesimi’nde biri deniz diğeri hava olmak üzere iki askeri üssü bulunuyor.

Güney Kıbrıs savaşın merkezi mi oluyor

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Yunan Kathimerini Gazetesi'ne göre, ABD’nin olası bir saldırısı Yunanistan’da da alarma neden oldu. Gazeteye göre, Yunanistan’ın Girit Adası’ndaki Suda Askeri Üssü İran’ın hedefi olabilir. ABD’nin hava ve deniz üssünün bulunduğu adadaki güvenliği artırmak için Atina yönetimi, ülkenin farklı noktalarında bulunan 6 adet Patriot bataryasını Girit’e çekme kararı aldı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow