hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Günler sonra konser salonuna döndüler! Katliamdan kurtulan Ruslar CNN TÜRK'e konuştu

    Rusya’nın başkenti Moskova’daki terör saldırısından kurtulanlar, eşyalarını almaya konser salonuna döndü. O gün giydikleri kabanları, çantalarını alanlar CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak ve Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz'a konuştu, Halil Kahraman'ın görüntülediği özel haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'daki katliamın kurtulanlar Crocus Konser Salonu’na geri döndü. Bir an önce canlarını kurtarmak için kaçtıkları binadaki eşyalarını aradılar. Hayatta kaldıkları için buruk bir mutluluk yaşayan Ruslar ilk anda yaşananları gösterinin parçası sandıklarını söyledi. 

    Tanıklar şu ifadeleri kullandılar;

    “En değerli şey bizim yaşamımızdı. Biz yaşamayı seçtik. İlk başta olayı çok idrak edemedik, normal bir gösteri falan oluyor diye düşündük ama sonra çatı yanmaya başlayınca dumanlar artık etrafı sarınca durumu fark ettik. Patlamaları duyduktan sonra silah seslerini duyduktan sonra dışarı çıkmak istedik kapılar kapalı değildi fakat biz üçüncü kattaydık. Korkunç bir olaydı, sağ kurtulduğumuz için çok seviniyoruz. En değerli şey bizim yaşamımız. Bugün geride bıraktığımız eşyalarımız almaya geldik”

    “Eşimle ikimizin eşyalarını almaya geldim. Olay akşamı oradan kaçarken üstümüz çıplak bir şekilde montlarımızı almadan koştuk. Olay konser başlamasına 2 dakika kala başladı. Biz önce anlamadık. Konser öncesi bir şov gösterisi zannettik. Çünkü konserin başlamasına iki dakika kalmıştı bir görsel şov zannettik. Ne zaman ki duman kokusu almaya başladık olayın vehametini anlayıp dışarı doğru kaçmaya başladık. Ben eşimle dışarı doğru koşarken birinci katta çok fazla ölü vardı. Hepsini gördük yanlarından koşarak uzaklaştık. Çok korkunç bir şeydi hala etkisindeyiz”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow