GÜRCİSTAN YANGIN YERİ! AB yanlıları polis ile karşı karşıya!
Gürcistan'da Avrupa Birliği görüşmelerini 2028'e kadar askıya alan hükümete yönelik protestolar devam ediyor. Gösterilerin 6. gününde yine parlamento önünde toplanan protestocular ile polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Gözaltı sayısı 300'e yaklaştı.
Gürcistan'da AB yanlısı muhalifler ile Rusya yanlısı hükümet arasındaki tansiyon düşmüyor. Avrupa Birliği yanlısı protestocular bir kez daha Rusya yanlısı hükümeti protesto etmek için Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te parlamento binasının önünde toplandı.
Binlerce kişinin katıldığı protestolarda göstericiler sokakları ateşe verdi, lazer ve maytaplar ile polise karşı yürüdü. Polisler kalkanlarının arkasında savunmaya geçerken eylemciler de çöp konteynerlerini kalkan olarak kullandı.
Polis protestocuları dağıtmak için tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Ancak göstericiler dağılmadı. Aksine eylemler daha da şiddetlendi. Polis ve protestocular arasında arbede çıktı.
Gürcistan'da 27 Ekim'de düzenlenen parlamento seçimlerini Rus yanlısı politika izleyen Gürcü Rüyası Partisi kazanmış, 2028'e kadar Avrupa Birliği görüşmelerinin başlamayacağını belirtmişti. Bu karara karşı çıkan muhalefet ve ab yanlısı Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili ise halkı protesto etmeye çağırmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Stratejik ortaklık anlaşması imzalandı: Putin ile Pezeşkiyan Moskova'da görüştü
Biden: İsrail, Filistin meselesini dikkate almadan kendi varlığını sürdüremez
Elon Musk rakibini tebrik etti! Bezos'tan New Glenn hamlesi...
Los Angeles’taki yangınlarla ilgili endişelendiren senaryo: Tüm dünyayı tehdit eden yeni bir felakete yol açabilir mi?
Dış basında Gazze'de ateşkes! Manşetlerde böyle yankılandı: İnanmakta zorlandılar