hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hizbullah Lideri: Netanyahu hiçbir hedefi başaramadı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya seslendi. İsrail, "Refah'a girse dahi savaşı kaybetti ve Hamas'ı yenmek de dahil olmak üzere hiçbir hedefi başaramadı." dedi. ABD'nin savaşı istediği an bitirebileceğini ama bunu yapmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nasrallah, ''Bugün, altıncı ayda, Netanyahu, eğer Refah'a girmezse savaşı kaybettiğini söylüyor. Ona Refah'a gitseniz bile, savaşı kaybettiniz diyorum.'' ifadelerini kullandı.

    Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya böyle seslendi. İsrail'in Gazze'nin Güneyindeki sınır kenti Refah'a girme planlarının boşa olduğunu öne sürdü. İddialarının arasında, İsrail'in asker kaybettiğini gizlediği de vardı.

    Hasan Nasrallah, ''Biden, bu aslında sadece Amerikan ikiyüzlülüğü değil, aynı zamanda Amerikan aptallığıdır. Bu yönetim aptal, aptal, aptal." şeklinde konuştu.

    ABD Başkanı Joe Bıden'a da tepki gösterdi, savaşı durdurabilecekken bunu yapmadığını söyledi.

    Nasrallah, ''Kim (ABD Başkanı) Biden’ın Gazze'deki savaşı durduramayacağına kim inanıyor? Kim? Bu dünyada Biden'ın Gazze'deki savaşı durduramayacağına inanmıyorum. Şu anda bir kalem darbesiyle mühimmatı, roketleri ve füzeleri durdurarak, savaş durdurulabilir. Hava yoluyla gıda malzemeleri bırakma hikayesi dünyaya gülmektir.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin yardım malzemelerini gönderme çabalarının tek sebebinin başkanlık seçimleri korkusu olduğunu söyledi.

    Hizbullah Lideri Nasrallah, ''Biden şimdi bir şeyden korkuyor, Gazze'deki politikası ve performansının başkanlık seçimlerinde düşüşüne yol açacağından korkuyor. Bu yüzden plan yapıyor, ikiyüzlü ve oyunbaz.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow