Hizbullah milletvekilinden İsrail’e mesaj: ‘ATEŞKES İÇİN YALVARMAYACAĞIZ’
İsrail'in Lübnan'daki yoğun saldırıları sürerken Hizbullah üyesi vekiller Binyamin Netanyahu yönetimine mesaj yolladı. Hizbullah üyesi vekiller “Ateşkes için yalvarmayacağız” dedi. Lübnan'da direniş varken yeni bir Orta Doğu'dan söz edilemez" şeklinde konuştu.
Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Başura Mahallesi’ndeki bir okul, İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen Lübnanları sığınması için düzenlendi.
Hizbullah'ın Parlamento’daki vekilleri, ülkenin güneyinden Bekaa Vadisi ve Beyrut'un Dahiye Mahallesi’nden gelenler de dahil olmak üzere, İsrail’in hava saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen yaklaşık iki düzine Lübnanlı ailenin barındığı okula gitti.
Ziyarette konuşan Hizbullah milletvekilleri, İsrail yönetimine mesaj yolladı:
- “Cephedeki direniş savaşçıları ve Hizbullah liderliği olarak İsrail düşmanına veya uluslararası topluma ateşkes için yalvarmayacağız. Soru tam tersi olmalı; saldırgan bellidir. Uuslararası toplumun ateşkesi veya daha spesifik olarak saldırganlığı durdurması için baskı yapması gereken kişidir. Lübnan'daki direnişin varlığıyla yeni bir Orta Doğu’dan söz edemeyiz”
Beyrut'taki okula sığınan bir Lübnanlı bu kötü günleri de aşacaklarına inandığını söyledi.
- “1975'ten beri bu krizdeyiz. 4 yaşındaydım. Yerimizden edildik ve yıkımla karşı karşıya kaldık, ancak yeniden inşa etmek için geri döneceğiz. Geri döneceğiz çünkü burası bizim toprağımız. Vazgeçmeyeceğiz. Geri döneceğiz”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'Sığınak avcısı' bomba gündemde: İran'ın 'nükleer kalbi' Fordo'yu yıkabilecek güçte mi?
İsrail’de gündeme bomba gibi düşen Trump pankartı: Bay Başkan işi bitir
İran-İsrail çatışmalarına dair kim, ne dedi?
İran füzelerinin vurduğu İsrail'den görüntüler
Endonezya'da alarm! Lewotobi Laki-Laki Yanardağı patladı: Uçak seferleri iptal