hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Huzur getiren harekatın 7. yılında Afrin

    KAYNAKCNN TÜRK

    Bugün Zeytindalı harekatının 7. yıldönümü. Harekatın 57. gününde bölücü terör örgütünün sözde yönetim binası ele geçirilmişti. O bina şimdilerde insani yardım merkezi olarak kullanılıyor. Detayları, CNN TÜRK ekibinden Hasret Kaya o binadan aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zeytindalı harekatının 7. yıldönümünde Afrin'de terör örgütünün merkezi olarak kullanılan bina, harekatın 57. gününde ele geçirilmişti. O bina artık terörün değil, insani yardımın merkezi olarak kullanılıyor. CNN TÜRK Muhabiri Hasret Kaya detayları o binadan aktardı.

    Huzur getiren harekatın 7. yılında Afrin

    Hasret Kaya şu ifadeleri kullandı;

    Zaytindalı harekatı başladıktan 57 gün sonra bu balkondan Türk askerinin sesi yükselmişti. Önce beldeleri alınmıştı adım adım ilerlenmişti ve sonrasında Afrin ilçe merkezi ele geçirilmişti ve Türk milletine 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümünde armağandı aslında bu zafer. Burası bölücü terör örgütünün sözde yönetim binasıydı. İçeride onların propagandasına yönelik bir sürü, eşya, resim, fotoğraf vardı. Şimdi insani yardım koordinasyon merkezi olarak kullanılıyor. Hatırlatacak olursak buranın, bu sözde yönetim binasının ele geçirilmesiyle birlikte burada Türk askeri, Suriye milli ordusuyla birlikte girdikten sonra tam da buraya çıkmıştı ve 'Yüce Türk milletine armağanımızdır' ifadesini kullanmıştı bu balkondan. Ve ardından Türk bayrağı göndere çekilmişti. Bir yandan da Afrin'de hayatın bu 7 sene içerisinde daha da canlandığını görüyoruz. Pazarlarda, çarşılarda artık insanlar daha rahat hareket edebiliyor. Buranın güvenliğini biliyoruz ki Suriye milli ordusuyla birlikte Türk ordusu sağlıyor ve 7 yılda çehresinin ne kadar değiştiğini net olarak görebiliyoruz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow