IMF'den ekonomide daralma uyarısı
Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva küresel ekonomik büyümenin önümüzdeki beş yılda yüzde üçün altına düşmesini beklediklerini açıkladı. “Önümüzde zorlu ve sisli bir yol var” dedi. IMF Başkanı Georgieva, merkez bankalarının enflasyonla mücadeleyi sürdürmesi gerektiğini de vurguladı.
Yüksek enflasyon ve bankacılık sektöründeki çalkalanmayla sarsılan küresel ekonomi kritik bir dönüm noktasında.
ABD’nin başkenti Washington’da konuşan IMF Başkanı Kristalina Georgieva, “Enflasyon yüksek seyrettikçe güçlü bir toparlanma zor. Bu da başta en kırılgan halklar ve ülkeler olmak üzere herkesin işini güçleştiriyor. Önümüzdeki yol özellikle de güçlü büyüme açısından zorlu ve sisli. Bizi bir arada tutan ipler iki yıl öncesine göre çok daha zayıflamış olabilir.” ifadelerini kullandı.
Georgieva, merkez bankalarının enflasyonla mücadele önlemleri hakkındaysa, “Şu aşamada merkez bankalarının enflasyonla mücadelede geri adım atmasını beklemiyoruz. Finansal istikrarı sağlamak için acil finansman, likidite önlemleri ve swap hatları gibi araçlar kullanmalarını bekliyoruz. Çünkü enflasyon hala burada. Çok net bir şekilde düşmeye başlayana kadar merkez bankaları böyle devam etmeli” sözlerini kullandı.
IMF Başkanı Georgieva, küresel büyümenin önümüzdeki beş yılda yüzde üç seviyesinin altına düşmesini beklediklerini söyledi. Bu küresel büyümenin 1990 yılından beri görülen en düşük seviyesine gerilemesi demek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
-
Bill Gates, Elon Musk’ı “çocukları öldürmekle” suçladı! Vakıf 2045’te kapılarını kapatıyor: Tüm servetini bağışlayacak!
Hindistan-Pakistan çatışmalarının tırmanmasının ardından Modi’den ilk mesaj! Kritik toplantıda konuştu...
200 Kez Yılanlar Tarafından Isırıldı, Kanı İncelendiğinde ‘Benzersiz’ Sonuç Çıktı! Tim Friede: "Bu Bir Yaşam Tarzı Haline Geldi “
Trump, Hindistan-Pakistan Krizinde Neden Harekete Geçmiyor? Dikkat Çeken Analiz..
En uzunu 1006 gün sürdü, kardinaller kapandı: Papalık seçimiyle ilgili 10 şaşırtıcı gerçek!