İngiliz İstihbarat Başkanı Rus füzesine karşı uyardı: Sonsuza dek uçabilir | Video
İngiliz İstihbaratı Rusya'nın yeni füzesi hakkında uyardı. Ülkenin Savunma İstihbarat Şefi, SkyFall füzesinin, yıllarca dünyanın etrafında uçabileceğini ve her an nükleer saldırı başlatabileceğini söyledi.
İngiliz Korgeneral son brifinginde, Batı'nın Rusya ve Çin gibi ülkelerle aralarındaki savunma rekabetine ilişkin konuştu. Rusya'nın ürettiği yeni 9M730 Burevestnik füzesinin her an nükleer saldırı başlatabileceğini açıkladı.
NATO tarafından SkyFall olarak da bilinen füzenin yıllarca dünyanın etrafında uçabileceğini söyledi. Nükleer enerjiyle çalıştığını ve "Neredeyse sonsuz bir gezinim süresi" olabileceğini öne sürdü.
İngiltere'nin "Kurallara uymayan düşmanlara" ayak uydurmak zorunda olduğunu söyledi. "Konvansiyonel tehditler devam ediyor ama düşman devletler inanılmaz riskler almaya hazır" dedi.
Mevcut düzene meydan okumak zorundayız diyen yetkili, doğrudan çatışmadan kaçındıklarını da belirtti. Rusya'nın "Bilimin ve uluslararası anlaşmaların sınırlarını zorladığını" dile getirdi.
Sözkonusu füze geçtiğimiz Ağustos ayında Rusya'nın kuzeydoğusundaki bir kazada en az beş bilim adamının ölümüyle ilişkilendirildi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, SkyFall füzelerini “Sınırsız menzil ve sınırsız manevra kabiliyetine" sahip "Tamamen yeni bir silah türü" olarak nitelendirmişti. Rus yetkililer, SkyFall füzelerinin 2025 yılında hazır olacağını açıklamıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi