İsrail Başbakanı Netanyahu yine zorda
9 Nisan'da düzenlenen seçimlerin ardından tekrar hükümeti kurma görevi verilen Netanyahu, halen bir koalisyon oluşturamadı. Eğer yarına kadar bunu başaramazsa İsrail Cumhurbaşkanı, hükümet kurma görevini başkasına verecek. Şimdi bir kez daha seçim opsiyonu masada.
İsrail'de 9 Nisan'da düzenlenen genel seçimlerden bu yana hükümet hala kurulamadı.
Hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanından alan Başbakan Netanyahu zorda. Çünkü, bir hükümet kurması için verilen süre doluyor.
Netanyahu'nun koalisyon için aşırı millityeçiler ile aşırı muhafazakarların desteğine ihtiyacı var.
Ancak koalisyon görüşmeleri, Avigdor Lieberman'ın liderliğini yaptığı aşırı milliyetçi ve laik "Evimiz İsrail" partisi ile aşırı muhafazakar partiler arasındaki anlaşmazlık nedeniyle tıkandı.
Lieberman, partisinin hazırladığı ve aşırı muhafazakar öğrencilerin askerlik hizmeti yapmasını garanti altına alacak yasa teklifi ile ilgili destek garantisi istiyor.
İsrail Meclisi'ndeki aşırı muhafazakar partiler ise bu yasa önerisine çoğunlukla karşı çıkıyor.
Kilitlenen görüşmeler eğer açılamaz ise İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin hükümet kurma görevini başkasına verecek.
Süre dolarken erken seçim tehdidini masaya koyan Netanyahu'nun, bu hamle ile, Lieberman üzerindeki baskıyı artırmak istediği yorumu yapılıyor.
Kudüs'ün başkent yapılması ve Golan Tepeleri kararları ile Netanyahu'ya birçok kez açık desteğini ortaya koyan ABD Başkanı Donald Trump da Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.
Trump, Netanyahu'ya lakabı ile hitap ederek, "İsrail'de koalisyonun oluşturulacağını ve Bibi ile benim, Amerika ve İsrail arasındaki ittifakı güçlendirmeye devam edeceğimizi umuyorum" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!