İsrail Başbakanı Netanyahu'dan tehdit gibi açıklama: "Orta Doğu haritasını yeniden çizeceğiz"
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmek üzere Washington'a gidiyor. Ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, "Birlikte Orta Doğu haritasını yeniden çizeceğiz" dedi. Netanyahu yeni haritanın "daha iyisi" olacağını iddia etti.
“Başkan Trump ile yakın bir şekilde çalışarak, Orta Doğu haritasını daha da ileri ve daha iyi bir şekilde yeniden çizebileceğimize inanıyorum.”
Gazze'deki soykırımın mimarı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu kez "Orta Doğu haritasını yeniden çizeceğini" iddia etti.
“Savaşta aldığımız kararlar zaten Orta Doğu'nun çehresini değiştirdi. Kararlarımız ve askerlerimizin cesareti haritayı yeniden çizdi. Ancak Başkan Trump ile yakın bir şekilde çalışarak, Orta Doğu haritasını daha da ileri ve daha iyi bir şekilde yeniden çizebileceğimize inanıyorum. Gücümüzle güvenliği güçlendirebileceğimize, barış çemberini genişletebileceğimize ve kayda değer bir barış dönemi geçirebileceğimize inanıyorum.”
ABD Başkanı Donald Trump, göreve gelmesinin ardından başkanlık görüşmesi için ilk davetini Binyamin Netanyahu'ya yaptı.
Herkesten önce Netanyahu ile görüşen Trump, göreve gelmesi öncesi de defalarca kez İsrail'e destek için her şeyi yapacağını ifade etmiş, hatta Gazzelilerin Ürdün ve Mısır'a gitmesini istediğini söylemişti. Netanyahu, davete hemen icabet etti. Görüşme için yola çıkması öncesi konuşacakları konuları açıkladı.
“Bu toplantıda önemli konuları, İsrail'in ve bölgemizin karşı karşıya olduğu kritik konuları ele alacağız. Hamas'a karşı zafer, tüm rehinelerimizin serbest bırakılması ve İran terör ekseninin tüm bileşenleriyle ele alınması.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!
Bir dönemin sonu: Warren Buffett “zamanı geldi” diyerek duyurdu: Yerine gelecek olan isim kim?
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…