hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: Biz savaş yanlısı değiliz

    İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırıları sonrası tüm seçenekleri değerlendirdiklerini söyledi. Savaştan yana olmadıklarını barış istediklerini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ‘İran'ın misillemesine yanıt verecek misiniz?’ sorusunu cevaplandırdı. Herzog, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını ‘savaş ilanı’ olarak nitelendirdi.

    İtidalli olduklarını söyleyen Herzog, İran ile çatışmalarının yansımalarını bildiklerini ifade etti ve “Her birimiz bakıp, 'Orta Doğu'nun dört bir yanından vekillerin bize ateş ettiği, füzeler ateşlediği saldırıya uğradığımız kadar saldırgan bir şekilde saldırıya uğrasaydık' ne yapardık diye sormalıyız. Bu gerçek bir savaş gibidir, yani bu bir savaş ilanıdır ama şimdi itidalliyiz çünkü bunun yansımalarını biliyoruz" dedi.

    Herzog, İsrail’in barış yanlısı olduğunu savundu, ama tüm seçenekleri de değerlendirdiklerini dile getirerek "Dolayısıyla şunu söyleyebilirim ki, İsrail’in kuruluşundan bu yana bu bölgede aradığı son şey elbette savaşa gitmektir. Biz barış arıyoruz. Biz barış arayışındayız. Komşularımızla zaman zaman da barışa gittik. Ne yazık ki her şey 7 Ekim'de İran'ın bir başka vekili olan Hamas'ın İsrail vatandaşlarına karşı inanılmaz derecede vahşi bir katliama öncülük etmesiyle başladı ve gerisi tarih oldu. Bu yüzden bunu bir perspektife oturtmalıyız. Doğal olarak ortaklarımızı ve müttefiklerimizi her zaman dinliyoruz. Biz de her zaman tüm seçeneklerimizi gözden geçiriyoruz ve söylediğim gibi halkımızı korumak ve savunmak için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow