İsrail Genelkurmay Başkanı hayatta mı?

KAYNAKCNN TÜRK

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentine bağlı Binyamina bölgesindeki bir askeri üsse saldırı düzenlendi. Bu, saldırıda 4 İsrail askerinin yanı sıra İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de öldüğü iddia edildi. İsrail ordusu ise Herzi Halevi'ye ait görüntüler paylaştı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Hizbullah, şimdiye kadar İsrail'e en sert saldırısını gerçekleştirdi. Ülkenin kuzeyindeki Hayfa kentinde bulunan askeri üssü vurdu. İsrail ordusu, hayatını kaybeden ve yaralanan askerler olduğunu duyurdu.

Öte yandan saldırıda İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de hedefte olduğu ve öldüğü iddia edildi. İddialar özellikle sosyal medyada çığ gibi büyüdü ve gözler İsrail'den gelecek açıklamaya çevrildi.

İsrail Genelkurmay Başkanı hayatta mı

İsrail makamları Halevi hakkındaki iddialara ne olumlu ne de olumsuz yanıt verdi. Yalnızca İsrail Savunma Kuvvetleri, Halevi'ye ait görüntüler paylaştı. Görüntülerde Herzi Halevi'nin, Hizbullah'ın saldırı düzenlediği alanda inceleme yaptığı görülüyor.

İsrail ordusu, Halevi'ye ait bir fotoğraf da paylaştı. Fotoğrafa, "Savaştayız ve iç cephedeki bir eğitim üssüne saldırı zordur, sonuçları acı vericidir." notu düşüldü.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

İsrail Genelkurmay Başkanı hayatta mı

Öte yandan, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Hizbullah'ın saldırı gerçekleştirdiği Binyamina bölgesine gitti, incelemeler yaptı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow