hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail Kabinesi Bakanı Gantz: Bu olay bitmedi

    KAYNAKAP

    İsrail Savaş Kabinesi, İran’dan düzenlenen saldırılara nasıl yanıt verileceğini görüşmek üzere bugün bir araya geldi. Kabine üyesi Benny Gantz, "İran'a bizim belirlediğimiz zaman diliminde karşılık vereceğiz" açıklamasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Savaş Kabinesi İsrail'in misillemesi sonrasında bir kez daha olağanüstü toplantı yaptı. Toplantı sonrasında konuşan Savaş Kabinesi Bakanı ve Ulusal Birlik Lideri Benny Gantz, "Bu iş burada bitmedi" mesajı verdi. Gantz, "İran dün İsrail'e saldırı başlattı ve İsrail güvenlik sisteminin gücüyle karşılaştı. İran küresel bir sorundur, bölgesel bir sorundur ve İsrail için de tehlikedir ve dün dünya açıkça İsrail'in yanında yer aldı. Tehlikenin karşısında İsrail İran'a karşı, dünya İran'a karşı sonuç budur. Bu İsrail'in güvenliği için kullanmamız gereken stratejik bir başarıdır. Bu olay bitmedi, kurduğumuz ve önemli sınavını verdiğimiz stratejik ittifak ve bölgesel iş birliği sisteminin güçlendirilmesi gerekiyor. İsrail, askeri ve teknolojik gücün çıpası, Orta Doğu'da güvenlik çıpası olduğunu dün kanıtladı" dedi.

    İsrail Kabinesi Bakanı Gantz: Bu olay bitmedi

    "DOĞRU ZAMANDA İRAN'A BEDEL ÖDETECEĞİZ"

    Ardından da İsrail'e doğru zamanda yanıt verileceğini söyledi. "İran tehdidiyle karşı karşıya kaldığımızda bölgesel bir koalisyon kuracağız ve bedelini bize uygun bir şekilde ve zamanda İran'a ödeteceğiz. Ve en önemlisi düşmanlarımızın bize zarar verme arzusu karşısında birleşeceğiz ve güçleneceğiz" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow