hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail Refah'a kara saldırısı konusunda kararlı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah'a kara saldırısı için tarihin belirlendiğini söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı "İsrail bize kararını bildirmedi" açıklaması yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Washington, Refah saldırısına karşı çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bugün Kahire görüşmelerine dair detaylı bir rapor aldım, sürekli amaçlarımızı gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bunlar; ilk olarak tüm rehinelerimizin serbest bırakılması ve Hamas'a karşı tam bir zafer kazanmak. Bu zafer, Refah'a girmeyi ve terörist taburları buradan temizlemeyi de içeriyor. Bu olacak, tarih belirlendi.”

    İsrail Refaha kara saldırısı konusunda kararlı

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kahire'deki ateşkes görüşmelerine rağmen Refah'a kara saldırısı tarihinin belirlendiğini kaydetti. Başbakan, "zafer kazanacağız" derken Refah'ta tam ölçekli saldırıya karşı çıkan müttefiki ABD'den yanıt geldi.

    “Biz, Refah'ın tam ölçekli askeri işgalinin siviller üzerinde son derece zarar verici bir etkisi olacağını ve İsrail'in güvenliğini tamamen sarsacağını düşünüyoruz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Refaha kara saldırısı konusunda kararlı

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller "hamas'ı temizlemenin daha iyi yolları var" dedi. “Dolayısıyla İsrail'in bize bu planı sunup sunmaması sorun değil. Meşru hedef olan, Refah'ta kalan Hamas taburlarını geriletmek, dağıtmak ve yenilgiye uğratmak için daha iyi bir yol olduğunu düşünüyoruz.”

    İsrail Refaha kara saldırısı konusunda kararlı

    Gazze'nin en güneyindeki sınır kenti Refah'ta şimdi 1.5 milyona yakın sivil sığınıyor. Netanyahu, sivillerin Refah'tan da kaçabileceğini söylese de nereye gidebileceğine dair bir açıklama yapılmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow