İsrail’i Osmanlı korkusu mu sardı?
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Arjantin lideri Javier Milei’nin ziyareti sırasında Knesset’te yaptığı konuşmada, Osmanlı İmparatorluğu’nun geri dönmeyeceğini söyledi. Yahudilerin geçmişte Osmanlı'dan da kaçtığını iddia eden Netanyahu, İran'ın İsrail’e karşı savaş yürüttüğünü öne sürdü ve İran’ı büyük ölçüde çökerttiklerini ancak tehdidin sürdüğünü belirtti. Açıklamaları hem tarih yorumu hem de bölgesel tehdit algısı açısından dikkat çekti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei’nin İsrail ziyaretine eşlik ettiği İsrail Meclisi Knesset’te dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Netanyahu konuşmasında, 19. yüzyılın ikinci yarısında Arjantin’in Yahudiler için bir sığınak haline gelmeye başladığını belirtti.
Yahudilerin sadece Doğu Avrupa’dan değil, Osmanlı İmparatorluğu’ndan da ekonomik sıkıntılar ve antisemitizm nedeniyle kaçtığını iddia etti.
Başbakan Netanyahu, “Bazıları benimle aynı fikirde olmasa da, Osmanlı İmparatorluğu’nun yakın zamanda geri döneceğini düşünmüyorum, dönmeyecek” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında İran’a da sert sözlerle yüklenen Netanyahu, Tahran yönetiminin İsrail’e karşı bir savaş yürüttüğünü ileri sürdü. İran’ı “büyük ölçüde çökerttiklerini” savunan Netanyahu, buna rağmen tehdidin hâlâ sürdüğünü söyledi.
Netanyahu’nun açıklamaları, hem İsrail’in tarihsel yaklaşımları hem de bölgesel tehdit algısı açısından dikkat çekici mesajlar barındırdı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack'tan Şam temasları: Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü
Bir hata ile attığı her adım ifşa oldu! İsveç'i karıştıran paylaşım...
Şok 'ses kaydı' iddiası! "Moskova'yı ve Pekin'i bombalarım"
Musk’tan Trump’a 'Epstein' Dosyası Göndermesi: "Amerikan Partisi'nin önceliği olacak"
Atina'da çöl sıcakları! 'Komşu'da termal kameralar 100 dereceyi gördü