Kahraman Kenan'a madalya
Mart ayında Nürnberg’de yanan araçtan 2 yaşındaki kız kardeşini kurtaran 10 yaşındaki Kenan Büyükhan’a madalya verildi. Kenan'a daha önce de polis tarafından ödül verilmişti.
Geçtiğimiz Mart ayında, Nürnberg’de yanan araçtan 2 yaşındaki kız kardeşi Hira’yı kurtaran 10 yaşındaki Kenan Büyükhan’a bir ödül de, Bavyera Başbakanı Markus Söder’den geldi.
Bavyera Hükümet Binası, Antiquarium Salonu'nda yapılan törende, Söder, küçük kahraman Kenan’a övgüler yağdırdı.
“Kendisi küçük ama yaptığı iş büyük” diyerek hem takdirname, hem de Bavyera Hükümeti Onur Madalyası verdi.
Kenan’ı Münih Başkonsolosu Mehmet Güney yalnız bırakmadı. Anne, babası Tuğba ve Celil Büyükhan’da çocukları ile gurur duyduklarını söyledi.
Kenan’a ilk ödül, 23 Nisan kutlamaları sırasında Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül tarafından verilmişti.
Nürnberg Polisi de, Kenan’ın 10’uncu yaş gününde bir sürpriz yaparak, ona kahramanlık sertifikası vererek devriye aracı ve bot ile gezdirmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi