Katalonya Başkanı, Nazım Hikmet şiiriyle göreve başladı
İspanya'nın Katalonya Özerk Yönetimi'nin Başkanı seçilen Carles Puigdemont parlamentoda yemin ederek görevine başladı. Yeni Başkan törendeki konuşmasında Nazım Hikmet'in şiirinden bir mısrayı okudu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Katalonya'da bağımsızlık yanlısı girişimlerin devam edeceğini vaat eden Puigdemont, "Çok fazla şeyleri yaşadığımız uzun bir seyahatten geliyoruz. Ama yorulmadık" diye konuştu.
Puigdemont, konuşmasına Nazım Hikmet'in bir şiirinden mısralarla devam etti. "En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır" dedi.
53 yaşındaki Carles Puigdemont, Katalonya'yı İspanya'dan ayıracak kurumsal yapılanmayı gerçekleştirip, 18 ay sonra bir referandumla Katalonya'da bağımsızlık ilan edilmesini vadediyor.
Çipras da Nazım dizeleri okumuştu
Yunanistan Başbakanı Çipras da istifa ettiğinde, konuşması sırasında "En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımız" şiirini okumuştu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Rusya Zafer Günü’nü kutluyor: Kızıl Meydan'da gövde gösterisi! Putin, Kuzey Koreli askerleri selamladı...
Beyaz Saray'da yankılanan soru: First Lady nerede?
Altından Daha Değerli: Çin Getirdi, İngiltere'ye Gönderildi! Yarım Asır Sonra 'Bir İlk' Olma Özelliği Taşıyor...
Yeni Papa belli oldu: İsim tercihi ‘tesadüf değil’…
HABER... İşte yeni Papa! Tarihte bir ilk yaşandı