Kentten tahliye edilenler mutluluktan gözyaşı döktü

KAYNAKCNN TÜRK

Rusya'nın yıkıma uğrattığı Mariupol'de haftalardır sıkışan bazı siviller, şehirden tahliye edildi. Mariupol'den çıkmayı başaran 80 kişi Zaporijya'ya getirildi. Aileler birbiriyle buluştu ve gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Rusya'nın 50 günü aşkın süredir kuşatma altında tutarak yıkıma uğrattığı Mariupol 'den tahliyeler küçük gruplar olarak da olsa devam ediyor. Şehirden çıkmayı başaran 80 kişi Zaporijya'ya getirildi. Orada onları diğer aile üyeleri bekliyordu. Bu kez gözyaşları kavuşabildikleri için döküldü. Çoğu Mariupol'de yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına engel olamıyordu.

Mariupol'den tahliye edilen siviller, yaklaşık iki aydır ağır Rus saldırı altında yaşadıklarını ve şehirdeki insani felaketi “Orada olanlar cehennemden farksız. Tekrar anlatmak mümkün değil. Ruslar yok yere insanları öldürüyor. Eğer dünya bir önlem almazsa Zaporijya da aynısı olacak. Acilen bir şeyler yapılması gerekiyor.” sözleriyle anlattı.

 

61 yaşındaki Yuriy Lulac, Rus güçlerinin sivillere nasıl davrandığını ise “Evet Ruslar insani yardım getiriyordu. 49 kişi için 1 litre süt, 10 kişi için 1,5 litre su. 40 kişi için bir ekmek. Böyle dağıtıyorlardı." anlattı.

 

 

 

 

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow