Kiev Rusya'nın attığı füzeyi sergiledi
Ukrayna Rusya'nın attığı balistik füzenin parçalarını sergiledi. Rusya, füzenin orta menzilli bir balistik füze olduğunu açıklamıştı. Ukraynalı askerler bu füzenin daha önce görülmemiş bir füze olduğunu kaydetti.
Rusya, Ukrayna'nın Dnipro şehrine savaş tarihinde ilk kez Oreşnik füzesini attı. O füzenin parçaları Ukrayna’da sergilendi.
- “Bu enkaz, 21 Kasım'da Dnipro'yu vuran bir füzenin kalıntıları. Bu durumda, şehre bir balistik füze fırlatıldı ve uçuşunun çoğu sadece aerodinamik sürtünmeden etkilenen kontrolsüz bir balistik yörüngede gerçekleştirildi”
Saldırının ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, bu füzenin kıtalararası balistik füze olduğunu incelediklerini söylemişti.
Rusya lideri Vladimir Putin'in açıklamasıyla bunun bir orta menzilli balistik füze olduğu ortaya çıktı. Putin bu saldırının bir deneme olduğunu söyledi.
- “Belirtmek gerekir ki, Ukrayna topraklarında ilk kez böyle bir füzenin enkazı bulundu. Öğe daha önce güvenlik müfettişleri tarafından belgelenmemişti”
Sergide füzeye dair detayları açıklayan Ukrayna ordusu askerleri, füzenin sivil altyapı da dahil olmak üzere altyapıya zarar vermek amaçlı yapıldığını kaydetti.
- “Füzenin isabeti sonucu , Dnipro şehrinin altyapısı da dahil olmak üzere sivil altyapı hasar gördü”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İspanya'nın en ilginç sınırları: 6 ayda bir el değiştiren ada, tek kelime ile kaderi belirlenen kasaba...
ABD saldırıları sonrası İranlılar meydana indi: Savaşacağız, öleceğiz, teslim olmayacağız
SON DAKİKA ABD İRAN'I VURDU MU: Amerika İran'ı Vurdu Mu? ABD, İran-İsrail Savaşına Dahil Oldu Mu? Gözler Arakçi ve İran ABD Son Dakika Gelişmelerinde
ABD'nin amacı İran'da rejim değişikliği mi? Tahran'a mesaj gönderildi
Çin Medyasında Böyle Yankılandı: ABD, Irak’ta Yaptığı Hatanın Aynısını İran’da Tekrarlıyor!